Hírek

 A vállalati képzéseket támogató pályázat, mely munkavállalók képzéseit, valamint a képzés idejére jutó bérköltséget támogatja. A támogatás mértéke 50-100 %-ig terjed és összege maximum 150 millió forint lehet! 

A projekt keretében legalább 3 fő képzése támogatható, mely keretében saját belső képzés, valamint külső szolgáltató által lebonyolított online vagy személyes részvételt jelentő képzések lehetnek.

A támogatás keretében 50% előleg igényelhető!

Megjelent a munkahelyek létrehozását támogató pályázat, mely keretében 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el minden új munkavállalóra. A támogatás minimum 1, maximum 10 új munkavállalóra igényelhető.

A pályázat benyújtására 2024.január 31-ig van lehetőség!

2024 január 15-től indul a pályázat előregisztrációja, melynek célja, hogy magánszemélyek napelemek, illetve tárolók támogatására kapjanak 66%-os támogatást. Az elnyerhető összeg maximum 5 millió forint. A pályázat kertében maximum 7,5 kWh tároló, 5 kWh kapacitású inverter és  6 kWh kapacitású napelem beszerzésére és telepítésére lehet vissza nem térítendő támogatást elnyerni.

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését az info@eupi.hu email címen.

 2024-ben indul a RePowerEU program, mely keretében elektomos autók beszerzésére pályázhatnak a vállalkozások. A pályázat keretében több ezer vállalkozásnak lesz lehetősége elektromos autó beszerzésére, mely során vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. 

Amennyiben szeretne részletes tájékoztatást kapni a pályázatról, akkor kérjük írjon az info@eupi.hu email címünkre.

Munkahely teremtését támogató 70%-os pályázat jelenik meg a jövő év elején, mely során minimum 1, maximum 10 fő felvételét támogatják. A pályázat 6 havi munkabért támogat, mely után 4 havi továbbfoglakoztatási kötelezettséget kell vállalniuk a nyerteseknek. 

A pályázat keretében további támogatás elnyerésére is lehetőség van, melyből eszközöket lehet vásárolni. A támogatás összege munkavállalónként 2,4 millió forint. A pályázat által támogatott régiók: Észak-Magyarország, Észak-Alföl, Dél-Alföld és Dél-Dúnántúl.

100 %-os vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az 5000 fő feletti településeken bejegyzett alapítványok és egyesületek. 

A pályázat keretében működési költségekre, eszközbeszerzésre, programszervezésre, gépjárműbeszerzésre, ingatlan vásárlásra vagy felújításra lehet támogatás kapni. A támogatás felső határa 11 millió forint.

További információval kapcsolatban állunk rendelkezésére a +36 30 9874 366-os telefonszámunkon.

 2023. októberében jelenik meg az új munkahelyek teremtését támogatató pályázat 75%-os támogatási intenzitással. Az új munkaerőért kapható összeg 1,7 -  2 millió forint között várható.

A támogatás gépbeszerzésre, ingatlan fejlesztésre vagy vásárlásra és informatikai fejlesztésre használható fel első sorban az  észak-magyarországi, észak-alföldi, dél-alföldi és a déldunántúli régióban.

 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a fejes.katalin@eupi.hu email címen vagy a +36 30 9874 366-os telefonszámon.

Ősztől lismét pályázni lehet új munkavállalók felvételére. A támogatás összege várhatóan 1,5-3 millió forint / fő és minimum két új alkalmazott felvételét kell vállalni. A támogatás mértéke 75% -os. A támogatás költhető új gépek beszerzésére, ingatlan vásárlásra, ingatlan bérleti díjára vagy ingatlan fejlesztésére.

A megemelet létszámot 2 évig kell tartnaia a nyertes pályázónak. 

A pályázat országosan lesz elérhető!

További információval kapcsolatban állunk rendelkezésükre a + 36 30 987 4366-os telefonszámon!

Ismét megjelenik a Brexit pályázat, mely iparági korlátozás nélkül pályázható eszköz beszerzésre és energetikai korszersűítésre. A támogatás mértéke 70%, mely vissza nem térítendő támogatásként kerül kifizetésre. A támogatási előleg az elnyert támogatás 50%-a. 

A pályázat 2023. április 24-től nyújtható be és várhatóan már aznap lezárásra kerül. További információval kapcsolatban várjuk jelentkezésüket a  + 36 30 9874 366-os telefonszámon. 

Az idei évben vélhatően 2023 nyarán jelennek meg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek. A gépbeszerzést és technológiafejlesztést támogató GINOP Plusz pályázatok pedig az év végén nyílhatnak meg. A pályázatok feltételesen vissza nem térítendő támogatások lesznek, melyek ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, utólagos értékelés alapján fordulhatnak át részben vagy egészben vissza nem térítendő támogatássá.

Ősszel várhatóak az energetikai korszerűsítést támogató pályázatok, melyek a jelenlegi tervek alapján hitel formájában leszenek csak elnyerhetőek.

Elindultak a közvetlen uniós pályázati lehetőségek KKV-k részére, akik kutatás-fejlesztés területen szeretnének vissza nem térítendő támogatást elnyerni. A támogatás intenzitása 70%, a támogatás mértéke maximum 2,5 millió euró lehet. 

Az EIC Accelerator pályázat keretében bármilyen innovációs témában lehet támogatási igényt benyújtani, akár induló vállalkozásként is, de előnyt jelent, ha a pályázó cég már rendelkezik múlttal. 

A pályázat folyamatos beadású 2023-ban. A konstrukció 10 milliárd eurós költségvetéssel került meghirdetésre.

Hamarosan indulnak a 2023-ban megjelenő pályázati lehetőségek! Március végéig várhatóan legalább 20 pályázati kiírást tesznek közzé, melyek kerete több, mint 200 milliárd forint lesz. A pályázatokat honlaponkon a hírekben folyamtosan fogjuk publikálni!

Amennyiben konkrét fejlesztési elképzelései vannak az idei évre vonatkozóan, akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a fejes.katalin@eupi.hu email címen vagy a + 36 30 9874 366-os telfonszámon!  

2023-tól indul az EU Közös Agrápolitikai programja. A támogatások fő célkitűzése a gazdák támogatása, a családi gazdaságok forráshoz juttatása és a generációváltás biztosítása. 

Hazánk 8,4 milliárd eurós kerettel gazdálkodhat 2027-ig. 

 

 

 70%-os vissza nem térítendő támogatás indul az 5000 fő alatti településekre mikrovállalkozások részére. A pályázati lehetőség gépbeszerzésre, ingatlan fejlesztésre, de akár szoftver vagy hardver beszerzésre is felhasználható. Az elnyerhető támogatás felső határa az idei évben is 10 millió forint. 

A pályázaton többlet pontot lehet szerezni amennyiben valaki képzést is vállalal a projekt keretében és természetesen az idén is lehetőség van arra, hogy bérköltséget is elszámoljunk a megvalósítási időszak alatt.

 Megjelent a GINOP-1.2.1-21 című pályázati felhívás, mely 45-55 % -os támogatát nyújt. Budapest kivételével az egész ország területéről lehet pályázni. 

A pályázatot három szakaszban lehet benyújtani 2021. július 12-től. A pályázat keretében gépbeszerzést, ingatlan fejlesztést, informatikai fejlesztést, ingatlan beruházást és képzési, valamint tanácsadási szolgáltatások igénybe vételét lehet támogattatni. 

2021. március 1-től indul az újabb gépbeszerzési pályázat, mely 55-70% - os támogatást biztosít azon vállalkozások számára, melyek alkalmazotti létszáma legalább 3 fő.  A támogatás nem csak gépbeszerzésre, de ingatlan fejlesztésre, képzésre és egyéb költségekre is igénybe vehető. A projekt költségvetése függ az alkalmazotti létszámtól, de összeségében nem haladhatja meg a legutolsó lezárt üzleti év (2019 vagy 2020) árbevételének összegét. 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a fejes.katalin@eupi.hu email címen.

2-60 millió forintos támogatást kaphatnak 70-100%-ig terjedő támogatási intenzitás mellett azok a vállalkozások, akik a pályázat által meghatározott listákon szereplő telephelyek egyikén szeretnének fejleszteni.

A támogatás gépbeszerzésre, ingatlan fejlesztésre, informatikai fejlesztésre, illetve bérköltségre is felhasználhatóak. A projekt megvalósításra 18 hónap áll rendelkezésre. Biztosíték nyújtási kötelezettség nélkül tudják a pályázók a támogatást igényelni.

További információval kapcsolatban várjuk érdeklődésüket a fejes.katalin@eupi.hu email címen!

Ismét pályázhatnak magánszemélyek napelemek beszerzésére családi házaikhoz. A támogatás mértéke várhatóan 30-40% között lesz. A pályázat részletei, illetve a megjelenési dátum még nem ismert, de amennyiben szeretne a pályázatról tájékoztatást kapni, akkor kérem jelezze részünkre a fejes.katalin@eupi.hu weboldalon annak érdekében, hogy elsőként tudjuk tájékoztatni Önt, hiszen a pályázati forrás vélhetően az első napon kimerül.  

60-300 millió forintos támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, akik Pest megyében szeretnének panziót építeni. Hasonló támogatás 2013 óta nem jelent meg, ezért várhatóan óriási lesz az érdeklődés a pályázat kapcsán! 

A pályázt célja a vendégéjszakák számának növelése és a szezonalitásból adódó egyenletlenségek csökkentése.

További információval kapcsolatban kérjük írjon nekünk a fejes.katalin@eupi.hu email címre.

 

70%-os támogatással jelenik meg és nyújtható be júniusból a gépbeszerzési pályázat, melynek összege az alkalmazottak létszámától függ. A legalább 2020 áprilisában 5 fővel rendelkező cégek indulhatnak és alkalmazottanként 1-1,5 millió forint támogatás érhető el. 

Elindult a közép- és nagyvállaltok számára elérhető vissza nem térítendő támogatási lehetőség, mely során fejlesztéseikre akár 800 ezer EUR támogatást kaphatnak a cégek 30-50%-os támogatási intenzitás mellett. A pályázat a jelenlegi vírus helyzet miatt a támogatást nem utólag, hanem előre utalja át a nyerteseknek, akik az ország egész területéről jelentkezhetnek. 

70%-os támogatást kaphatnak az átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások a bérköltségeikre. A támogatást 3 hónapra lehet igényelni májustól. A pályázat részletei hamarosan megjelennek, de az óriási érdeklődés miatt vélhetően érdemes lesz az elsők között benyújtani a támogatási igényeket!

További információval kapcsolatban várjuk hívását a +36 30 9874 366-os telefonszámon vagy a fejes.katalin@eupi.hu email címen! 

Megjelent az Irinyi Terv, mely 40%-os támogatást nyújt 50-400 millió forint értékben. A pályázatra vélhetően óriási lesz a jelentkezés, ezért a felkészülést el kell kezdeni annak érdekében, hogy a pályázat 2020. március 4-én benyújtható legyen. 

Pályázati az alábbi területeken lehet: élelmiszeripar, egészséggazdaság, járműipar, zöld gazdaság, IKT szektori, elektronikai ipar, speciális gépgyártás. 

60%-os támogatással jelenik meg az innovációs pályázat, melyen 10-20 millió forint elnyerésére lesz lehetőségük a kis- és középvállalkozásoknak. A pályázat célja innovációs fejlesztések támogatása. A lehetőség Budapesten és Pest megyében is nyitott lesz a vidéki régió mellett.

További információval kapcsolatban várjuk hívását a +36 30 9 874 366-os telefonszámon! 

Budapesten és pest megyében is elérhető az az 50%-os gépbeszerzésre kapható pályázat, mely országosan került kiírásra. A pályázat keretében első sorban gépek vásárlására tudnak a cégek és az egyéni vállalkozók pályázni, de szoftver beszerzésre, valamint ingatlan vásárlására és építésére is felhasználható a támogatás.

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezésüket a + 36 30 9 874 366-os telefonszámon!  

Akár 70%-os támogatást is kaphatnak azok a vidéki vállalkozások, akik valamilyen akkreditált klaszter tagja vagy az alábbi főtevékenységek egyikével rendelkenek:

- orvosi eszköz gyártás

- gép, gépi berendezés gyártás

- villamos berendezés gyártás

- számítógép, elektronikai, optikai termék gyártás.

A pályázaton a nyertesek 5 - 40 millió forint támogatást kapnak.  

55%-os támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, akik vidéki telephelyüket kívánják korszerűsíteni. A pályázaton elnyerhető támogatás felső határa 100 millió forint. 

A pályázat az alábbi fejlesztéseket támogatja:

- napkollektoros rendszer

- napelemes rendszer

- brikett, pellet, faaprítésk, faelgázosító kazánrendszer 

- hőszivattyú

- hőszigetelés

- nyílászáró 

- melegvíz-rendszer 

- világítási rendszer

- árnyékolástechnika.

Megjelent a vidéken működő vállalkozások napelemes fejlesztésének támogatása. A pályázat keretében akár 100%-os támogatást is kaphatnak a cégek. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 1,5 millió, maximum 3 millió Ft. A vissza nem térítendő támogatás mértéke maximum az összes elszámolható költség 100%-a lehet, azonban a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

Ismét megjelent és május 10-ig benyújtható az építőipari pályázatok támogatását célzó vissza nem térítendő támogatás. A pályázat jellemzően 100 %-os támogatást kínál a vállalkozóknak. Az idei évben is főként eszközök és gépek beszerzésére szolgál a pályázat, de feltétel, hogy csak azok pályázhatnak, akiknek 2018-ban legalább 10 alkalmazottjuk volt. 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezésüket a +36 30 9874 366-os telefonszámon. 

Lakossági gázüzemű konvektorok cseréjére jelent meg vissza nem térítendő támogatás. A  pályázat 60%-os támogatást, de maxiumum 750.000 forintot nyújt ingatlanonként. A pályázat keretében konvektorok díját, cseréjének munkadíját, szakértői költségeket, továbbá a kémény átalakításának költségét támogatják. 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a +36 30 9 874 366-os telefonszámon.  

Hamarosan megnyílik a vállalkozásokat érintő 100%-os támogatás, mely 1-3 millió forint értékben támogatja majd az energetikai fejlesztéseket. A pályázat a korábbi évekhez képest megszokottól sokkal egyszerűbb. A pályázat benyújtásához elegendő a pályázóknak csupán árajánlattal rendelkezniük. A pályázat egyenlőre csak a vidéki régiókban jelenik meg!

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a fejes.katalin@eupi.hu email címen vagy a +36 30 9874 366-os telefonszámon!

Ismét megjelent az új munkahelyek teremtésével járó beruházások támogatása. A pályázók eszköz beszerzésére és ingatlan fejlesztésére nyerhetnek el vissza nem térítendő támogatást abban az esetben, ha legalább 2 új munkahelyet teremtenek. A pályázók új alkalmazottként 1,7-5,8 millió forintos támogatást kapnak. A pályázatok benyújtására első körben 2019. április 22-ig van lehetőség.

Bővebb információért várjuk jelentkezését a fejes.katalin@eupi.hu email címen vagy a +36 30 9874 366-os telefonszámon. 

100%-os támogatásban részesülhetnek azok a szociális szövetkezetek, amelyek vidéken működnek és legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A támogatást azok a szövetkezetek is igényelhetik, melyek eddig nem rendelkeztek jelentős árbevétellel. Ebben az esetben az elnyerhető támogatási igény 25 millió forint, melyet a támogatottak bérre, járulékra, eszközökre, ingatlan fejlesztésre, projekt menedzserre és egyéb költségekre használtahtnak fel. 

A pályázat feltétele, hogy a pályázó új munkahelyeket teremtesen! 

Az idén is megjelenik az építőipari vállalkozásokat támogató pályázat, mely esetében vélhetően a legtöbb vállalkozó számára "problémát" okozó feltétel az lesz, hogy legalább 10 fős állományi létszámmal lehet csak jelentkezni. 

A pályázóknak az elmúlt két évben rendezett munkaügyi kapcsolatokkal kell rendelkezniük, valamint 3 éves létszámtartási kötelezettséget kell vállalni a támogatásért cserébe. A támogatás mértéke akár 100%-os is lehet.

Megjelent a Pest megyében működő vállalkozások számára a gépbeszerzési pályázat. A pályázat keretében azok a pályázhatnak nyújthatnak be támogatási igényt, akiknek már a tavalyi évben is a székhelyük e régióban volt. A pályázat keretében 10-60, illetve 60-300 millió forint támogatás nyerhető el. 

A pályázat benyújtására február 20-tól van lehetőség és vélhetően a keret az idei évben is néhány nap alatt kimerül. 

Ismét benyújtható a gépbeszerzési pályázat, mely keretében a vidéki vállalkozások 5-30 millió forint támogatásra jogosultak. A pályázat keretében kizárólag új gépek vásárolhatóak 75%-os előleg igénybe vétele mellett. A pályázaton jelenleg a felső korlát alapján a támogatási igény nem haladhatja meg a legutolsó lezárt üzelti év árbevételét. 

A  pályázatokat a berérkezés sorrendjében bírálják! További információval kapcsolatban keresse Szántódi-Fejes Katalin vezető tanácsadónkat a 06 30 9 874 366-os telefonszámon! 

100%-os támogatási lehetőség nyílt meg ezúttal a budapesti és a pest megyei régióban is, mely keretében 2,3-10 millió forintot lehet elnyerni azoknak a legalább 2 éve működő vállalkozásoknak, akik új 25 évnél fiatalabb OKJ-s végzettségű munkavállalót szeretnének alkalmazni. A támogatást 9 hónapra biztosítják, melyet követően 4,5 hónap a továbbfoglalkoztatás időszaka. 

Vissza nem térítendő támogatást igénylelhet az a pályázó, aki legalább 2 új munkehelyet teremt és azt legalább 3 évig fenntartja. Jellemzően 1,5-2 millió forint kapható munkahelyenként. A pályázat keretében akár 75%-os támogatás is igényelhető, de továbbra is fontos kritérium, hogy biztosíték nyújtására kötelezettek a pályázók. A biztosíték jellemzően nem lakás céljára szolgáló ingatlan vagy bankgarancia.

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a fejes.katalin@eupi.hu email címen!

55%-os vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a Pest megyében működő vállalkozások 20-100 millió forintig. A pályázat keretében meglévő ingatlan fejlesztésére, illetve új ingatlan építésére is lehet támogtást igényelni. A pályázat fontos kritériuma az idén is, hogy csak a pályázó saját tulajdonában lévő ingatlanon lehet fejleszteni. 

A pályázatok benyújtására 2018. május 21-től van lehetőség a forrás kimerüléséig, de maximum 30 napig. 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a +36 30 9874 366-os telefonszámon!

A 2018-as év lakosságot érintő vissza nem térítendő pályázati lehetőségekről még nem született döntés, melyet most már az NFSI is hivatalos közleményben is megerősített miután egyre több weboldalon valótlanul állították, hogy a pályázat megjelent. Egyenlőre még sem konkrét megjelenési dátum, sem konkrét pályázati felhívás nem létezik. 

Amennyiben szeretne értesülni Ön is a pályázat megjelenéséről (melyek egyébként tavasz végén szoktak megjelenni és nyáron nyújthatóak be), akkor kérjük telefonon jelezze számunkra (+36 30 9874 366) vagy e-mailben infor@eupi.hu.

 

3-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, akiknek legalább 3 munkavállalójuk volt 2016-ban vagy 2017-ben. A pályázat keetében külső és belső képzéseket, nyelvi képzéseket és egyéb képzések támogatására van lehetőségük a pályázóknak. 

A pályázat benyújtására 2018. március 13-tól nyílik lehetőség. További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését az alábbi telefonszámon: +36 30 9874 366.

Megjelent az építőipari vállalkozásokat támogató pályázat, mely akár 100%-os támogatást is biztosít azoknak a vállalkozásoknak, melyek legalább 20 alkalmazottat foglalkoztatnak, legalább 3 éve működnek. Az elnyerhető támogatás 50 millió forinttól indul. 

További részletekkel kapcsolatban várjuk jelentkezését az alábbi telefonszámon: +36 30 9874 366.

100%-os támogatásban részesülnek a vidéken legalább 1 éve létrehozott szociális szövetkezetek. Az elnyerhető támogatás mértéke nem működő társaságok esetében 25 millió forint, működő társaságok esetében pedig 60 millió forint. 

A pályázat keretében új munkaerő felvételére lehet támogatást kapni, mely éves szinten 7 500 000 - 8 000 000 forint, de természetesen az egyéb működési költségek továbbra is finanszírozásra kerülnek, mint gépbeszerzés, ingatlan fejlesztés, rezsi költségek, projekt menedzsment stb.

Újra pályázható az innovációs támogatás a közép magyarországi régióban. Az elnyerhető támogatás összege 30-100 millió forint, a támogatás mértéke 60-100% között mozog. 

Ismét megjelent a munkahelyek teremtését támogató pályázat, mely legalább 2 új alkalmazott felvétele esetében nyújtható be. Jellemzőne 1,5-2 millió forint kapható alkamazottanként, mely összeg gépbeszerzésre, ingatlan fejleszttésre, ingatlan vásárlásra, informatikai fejlesztésere fordítható. A pályázat 2018. február 9-ig nyújtható be, melyről áprilisban fognak döntést hozni és a projekteket 2018. december 31-ig kell megvalósítani.

További információval kapcsolatában várjuk jelentkezését a +36 30 9 874 366-os telefonszámon.

55%-os támogatást kapnak a Pest megyében legalább 1 éve székehellyel rendelkező vállalkozások. A támogatás összeg 5-60 millió forint. A pályázatok január 31-től nyújthatóak be a forrás kimerüléséig, tehát érdemes már most megkezdeni a felkészülést, hogy a pályázat az első napon benyújtásra kerülhessen. 

További információval kapcsolatban várjuk jelentkezését a +36 30 9874 366-os telefonszámon.

2018. januárjában jelenik meg 20 milliárdos keretösszeggel az új gépbeszerzési pályázat, mely építőipari vállalkozások számára nyújt vissza nem térítendő támogtási lehetőséget. Várhatóan 50%-os támogatási intenzitással lehet majd számolni, de egyenlőre több részletről még nem döntött a szaktárca. 

A pályázat részleteiről természetesen olalunkon írni fogunk amit azok hivatalosak lesznek.

Meglévő kalandparkok fejlesztésére nyújt támogatást a Kisfaludy program maximum 50 millió forint értékben 50%-os támogatás mellett. A pályázat kizárólag a Balaton kiemelt turisztikai régióiból nyújtható be 2017. december 6-ig. 

Megjelent az 50%-os vissza nem térítendő támogatást kínáló pályázat, mely 5 és 15 millió forintos támogatást nyújt orvosok részére. Ilyen pályázat 4 éve nem jelent meg és nem is várható a közel jövőben. A pályázatot 2017. december 6-tól lehet benyújtani a forrás kimerüléséig! 

A pályázat alapvetően gépbeszerzést támogat azok részére, akik legalább 1 éve működnek és legalább 1 alkalmazottal rendelkeznek. 

További információval kapcsolatban állunk rendelkezésére a +36 30 9874 366-os telefonszámon.

A Kormány a Partnerségi Megállapodás keretében céljául tűzte ki a társadalmi együttműködés erősítését és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet. Ezen belül kiemelt feladat a vidéken élők számára lakóhelyük élhetőbbé és vonzóbbá tétele. Mindezek elérésének egyik eszköze a Vidékfejlesztési Program Leader kezdeményezése, melyre 41,3 milliárd forint áll rendelkezésre.